Nézz bele az órába!

Miközben alá vagyunk vetve a világtörvénynek, mégis páratlanul egyedi személyiség minden ember. Emberi mivoltunk „csillaggá” tesz minket az élővilágban. Szellemiségünk, tudatunk öntudatunk minden más élőlény fölé emel.

(Bagdy Emőke)

Mi a célom az asztrológia művelésével?

1 Az önismeret: „Ismerd meg Önmagadat, és tudni fogod a jövődet!

„Ismerd meg önmagadat és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon, és változni fog sorsod is. Fogadd el magad, és el tudod majd fogadni sorsodat is.”

Bárki képes lehet lelki és szellemi munkával felülemelkedhetni a csillagállásain, ugyanúgy, ahogyan megfelelő életvitellel, lelki hozzáállással, egészség elérése iránti igyekezettel génjei által adott egészségügyi sérülékenységén és állapotán is bárki javíthat. Ezzel elérheti a számára adott, tartalmas, örömteli életet.

2 Vissza a gyermeki lelkünkhöz, hogy megtaláljuk önmagunkat!

„Akinek lelke, belső világa a külső befolyások alatt teljesen átalakult, és nem őrizte meg gyermekkorának alapvonásait, azt elhajlott, tört egyéniségnek kell tekintenünk.

Aki gyermekkorára úgy tekint vissza, mint idegen világra, abból hiányzik a teljes gerinc az egyenes, töretlen folytatás nagy ereje, és hihetetlen erőket biztosító lendülete.

3 A felnőttkor legyen nyílegyenes folytatása a gyerekkornak és megvalósítása a gyerekkor álmainak!

Érezzünk minden munkánkon, hogy ez az, amit csírájában meglátott a nyolc-tíz éves gyermek, és ami most megvalósul, annak meg kell valósulnia, mert az élet és hivatás törvényei, és a Gondviselés így akarták. A megvalósulásához kellett törekvés, kellett egyéniségünk fáradságos kifejtése, és önnevelése, de az irány bennünk volt, és mi követtük a szívünk szavát.

Így találjuk meg a helyes egyensúlyt a szabad akarat és a determinista világnézet látszólagos ellentétei között.”

Weninger Antal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük