Egy kis bolygó-hasonlat ismeret – 2020. január 10, 11, 12, 13 – a gyökeres változás elindul

A személyiséget jelölő bolygó-hasonlatok.

Nap: Bennünk élő életerő kisugárzása. Ahogyan az élő Nap (Grandpierre Attila csillagász) az égen, úgy a belső napunk is melenget minket. Ő termeli a meleget az élő folyamatok szolgálatára. Az asztrológia hozzá rendeli a tudatos lét örömét, sugárzó jóságát. A látás tartozik hozzá. Férfi oldalunk. Az évkör szimbóluma, 365 nap.

Hold: Bennünk élő reagálás, tudattalan válaszadás tartozik hozzá. Ő a női oldalunk, a termékenység kifejezője. Érzékszervek nélküli érzékelés tartozik hozzá. Pl. empátia. A változékonyságra való hajlamunkat is mutatja ez a bolygó-hasonlat. A hónap (Holdnap) szimbóluma, 28-29 nap.

Merkúr: Bennünk élő hírvivő, információt közlő. Idegi impulzusok, utak, folyamatok hasonlata. Se nem férfias, se nem nőies. Nem kötődik semmihez sem.

Mars: Tüzes indító erő, érdekérvényesítés, akarat. Az ellenállást leküzdi. Éles, pattogó, mint a fa égése során kiszabaduló gőz. Férfias oldalhoz tartozik.

Vénusz: Bennünk élő lágy, harmonizáló erő. Mindent legömbölyít, szelídít, élességet átformáz. A teremtő formavilág szimbóluma. Női oldalhoz tartozik.

 

Sorsunkat mutatók: Sorsunkat jelzi a születési képletünk, ami tudatosan formálhatunk jóvá.

 

Jupiter: Aktív, meleg kitágulás hasonlata. Ahogyan mibennünk él az igyekezet a tágasság növelésében, úgy jelenik meg a születési képletünkben ez vágy. Jelzi a belső tágulás iránti növekedést vagy csökkenést. Ha testi szinten éljük meg, nem vagyunk aktívak, akkor kövérség alakulhat ki. Belső gátlás esetén, csomók, thrombusok, daganatok alakulhatnak ki. Ha lelki szinten éljük meg, nagyobb helyet kívánunk életünk kiteljesítésére, akkor bőségben élhetünk aktív cselekedetek esetén. Szellemi szinten megélve Tudati látásunk kitágulhat. Magasabb szintről láthatunk rá az életünkre és a világunkra.

Szaturnusz: Az összehúzódás hideg hasonlata. Térbeli határok, gátak, önmegtartóztatás, szigorúság tartozik hozzá. Eddig és ne tovább! Mars-Szaturnusz gát esetén ütközés lehet a fizikai jelzés. A korlát megvédhet minket a szakadékba zuhanástól, rá támaszkodva magasra juthatunk. Koncentráció, összpontosítás minden mást kizáró élmény szaturnuszi. Kemény fémek, kövek, bányászat a Szaturnusz felségterülete. A jogban a jogalkotói határvonás, felelősségi területek, bíró szerepe tartozik hozzá.

 

Isteni bolygó-hasonlatok: Emberi szinten nehezen megélhető Erők.

 

Uránusz: Felfedezését 1781. március 13-ától számítjuk, mert ekkor pillantotta meg először Sir William Herschel. Mi történt ebben az időszakban Európában és az amerikai gyarmatokon? Mars és Szaturnusz a Nyilasban együttállásban. Uránusz szemben vele az Ikrekben, a két felfedező jegyben. A Nyilas a tágasságot, szabadságot szereti, az Ikrek kíváncsi.

A gyarmatok hadereje döntő győzelmet aratott, amely a Lord Cornwallis vezette brit hadsereg fegyverletételéhez vezetett 1781-ben. 1783-ban megszületett az Amerikai Egyesült Államok. 1781. II. József türelmi rendelete, a liberális eszmék terjedése. 

Az Uránusz a rendből (rendiség?) való kilépés hasonlata. A gondolkodásban szabadságot szeretne. Elkezdődött a materialista tudomány időszaka és diadalmenete. 

 

Neptunusz: a Neptunusz bolygóra Johann Gottfried Galle német és Heinrich Louis d’Arrest francia csillagász talált rá 1846. szeptember 23-ban. A Szaturnusszal való együttállás a Vízöntőben tette lehetővé a felfedezését.

Szétfolyó, egyben mindent összekötő szimbólum, melynek nincs eleje, vége, határa. Olyan energia tartozik hozzá, mint az élet egységének isteni ereje. A végtelen összetartozás , „csepp vagyok a tengerben”érzése. A gyakorlati életben a határtalanság, felépített rendszer nem érzése miatt a zavarodottság, káosz alakulhat ki. A mérgezéses tünetek, narkotikus állapotok, illúziók tartoznak hozzá. Ez az életellenes oldala. Életet támogató, minden létezőt átfogó, összekötő érzés is a Neptunuszé. A vallásos révületek, egységélmények hozzá sorolhatók.

 

Plútó: a bolygó státusza egyébként már az 1930-as felfedezését követően sem volt sziklaszilárd, mert eléggé hamar kiderült, hogy nem követi pontosan a kiszámított pályáját. 2006. augusztus 24-től kisbolygó. A Plútó a Nyilasban, a Mars, az akarat bolygója a Szűzben áll, egymással gátolt fényszögben. Nem akarják értelemmel befogadni a naprendszerbe Plútót, mert az nem követi a rendszert  előírásait, gyakran kilép belőle.

A Plútó az alvilág ura, tömegerő, mélység szimbóluma. Ez a kollektív tudattalan sötét ereje, amely elsöpörheti az életet. Például: az öngyilkos merényletek. Mahatma Gandhi „sómenetelése” Indiában, amely akkor  jótékony tömeghatást idézett elő.

 

Ez a Plútó lesz hamarosan együttállásban a Szaturnusszal!

 

A kollektív tudattalan sötét ereje felszínre kerül január 10-én a Telihold idején. A Rák jegyben álló Hold nagyon erős, mert helyén állva az összes tulajdonságát megnyilváníthatja. Telihold esetén minden bennünk élő érzelmi seb felszakadhat, fékezhetetlenül kiáradhat.

A Szaturnusz: a szerkezet és a rendszer szimbóluma is, ezért az elfojtott vad tömegerő kikényszerítheti a változást az élet alapvető rendszerében. Ez egy rendszerváltozást mutathat világméretekben is, amely a mindennapi életünkre is vonatkozik. Nem mehet úgy semmi, mint tegnap volt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük