A Nap a Halak jegybe lép – felkészülés időszaka

2020. 02.19-én, 5: 57 perckor, Budapestről nézve a Nap a Halak jegyébe lép.

A Halak jegy jellemzője, hogy gyakran él álomvilágban, ezért nála a valóság és az álomvilág gyakran összemosódik. A Halak feladata: megtanulni reálisan élni a mindennapokat. A Halak jegy a legérzékenyebb jegy, ezért könnyen képes kifejleszteni önmagában a szavak nélküli gondolat és érzések felfogását, ami „szuperempátiát” jelent. Az öt érzékszerven felüli érzékelés: tisztánhallás, tisztánlátás könnyen a sajátja lehet, mert ezzel az adottsággal született. Barátai gondjait, bajait, fájdalmait képes teljesen magáénak érezni. Ez sok problémájának oka lehet, ezért feladata az én és a másik ember közötti határnak a felismerése és annak szétválasztása. A Halak jeggyel szemközti Szűz jegy sajátosságait is tanulnia, értékelnie kell, majd annak értékeit önmagába kell olvasztania. Ez az élet mindennapjaihoz fontos feladata. Erősebb a „jobbféltekés” élet benne, egészben látja a mindennapokat, nehezére esik az időbeosztás, dolgok rendje, kerete, határok. A Szaturnusz asztrológiai hasonlat által mutatott értékek életébe való beépítése központi feladata. 

A Nap Halak jegybe való belépésének pillanatában a keleti égbolton a Vízöntő jegy látható, ezért az elkövetkező egy hónap feladata a közösségi szemlélet kialakítása. A Halak fenti értékeinek a fejlesztése – empátia, segítőkészség – továbbszínezi személyiségünket. A dolgok egészben látása ellentétes korunk – szűzjellegű – sajátosságával, amely mindent apró darabokra bont és elemez. Az egészben látással megfoghatjuk, megláthatjuk a dolgok, jelenségek lényegét. Ez főleg a kritikus pillanatokban lehet életmentő, amiben az elkövetkező évtizedekben gyakran lehet részünk. Az elkövetkező időkben sűrűn kell hagyatkoznunk a „lélekjelenlétünkre”, amit fejlesztenünk kell önmagunkban. A külső körülmények drasztikusan és váratlanul megváltozhatnak. Ilyen helyzetekre fel lehet előre készülni. A Halak megérzése, a körülöttünk lévő közösségi élet kialakítása, szomszédság, szívbéli barátok (nem barter-üzlet) kapcsolati-hálójának kialakítása fontos feladat a közeljövő változásaihoz.

Az elkövetkező egy hónap alatt fel kell mérnünk az összes képességünket! Ha valahol hiány van, azt szívós munkával kell felépítenünk. Nincs idő a tesze-toszaságra! Az erősűrítés, koncentráció ideje érkezett el.

Jelenleg négy bolygó-hasonlat áll a Bak jegyben: az akarat, intézési mód, harcos önvédelem bolygója a Mars. A Hold, a befogadó nőisége, a Jupiter elfogadó jellege. Jupiteri sajátosság a más vélemény, életmód stb. elfogadása, megértése. A Plútó, mint fejlődés hasonlata a legjobb gondolati forma az esetében. A másik jótékony tulajdonsága: önmagam fölötti hatalom gyakorlása. A Szaturnusz: keretek, határok, törvények, rend szimbóluma. Ő még egy hónapig saját (Bak) jegyében áll, majd elkövetkezik a Vízöntőbe lépése, amely nagy változásokat hoz a külső életünkben.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük