A Nap az Oroszlánba lép

Az Oroszlán a legerősebb, legnagyobb energiával rendelkező asztrológiai jegy, mivel a Nap uralkodik ebben a jegyben. Erős, öntudatos, teremtő erővel rendelkező az Oroszlán jegyben (július 23 – augusztus 23 )született emberek, ha a Nap kedvező asztrológiai állásban van születése pillanatában. Az Oroszán Napjegyű ember, mint egy született uralkodó szereti irányítása alá vonni a körülötte élőket, barátokat, rokonokat. Természetesnek tartja azt, hogy ő áll a központban, kívánságai teljesülnek, mások észrevételeit nehezen fogadja el. Könnyen megbocsát, nem haragtartó, nagyvonalú az élet minden területén, védelmezi a gyengéket, lovagias magatartású.

Havi lehetőségek:

A Nap 2019. 07. 23-án  4: 51 perckor Budapestről tekintve belép az Oroszlán jegybe. Ekkor a Nap együttáll a Merkúr bolygóval, amely a Rák jegyében áll, amely kissé megváltoztatja az oroszláni tulajdonságokat.

A Rák jegy családcentrikus. Merkúr által képviselt kapcsolatok, találkozások, beszélgetések lesznek a  fontosak. Családi és családias viszonyok kerülnek a központba augusztus végéig.

Különösen a dominancia, ki a főnök, ki az erősebb kérdése jelenik meg a családi kapcsolatokban. Újrarendeződhetnek a viszonyok a családban. A pénz (Vénusz) és a hatalom (Plútó) kerülhet a középpontba. Nagy szerepe és felelőssége van annak a családtagnak, aki képes egyensúlyt, harmóniát teremteni a tagok között, mert az elfogadáshiány, a meg nem értés ütheti fel a fejét a családokban. (Neptunusz Jupiter kvadrát) Sokat segíthet a viszályok elsimításában a családtagok szerepének újra átbeszélése, azok kijelölése. Így a viszonyokban esetleg kialakult káoszt renddé alakíthatjuk jól körül határolt feladatkörökkel. Ki viszi ki a szemetet; ki vásárol, főz stb.

Váratlan előre kiszámíthatatlan események lehetnek ebben az időszakban, amely főleg a pénzügyeinket, az életben való biztonságérzetünket érintheti. Fontos, hogy a váratlan eseményt ne ellenségnek, hanem lehetőségnek tekintsük életünk jó irányú megváltoztatása érdekében. Első reakciónk valószínű a döbbenet és a félelem lehet, ami zavarodottságot, káoszt teremt bennünk. Érezhetjük magunkat áldozatnak, kiszolgáltatott mártírnak, amely hatására másokat hibáztathatunk érte. Ez komolyan rombolhatja családi és baráti kapcsolatainkat.

 

Asztrológiai szempontból az ok: Ideje van a változásnak! Ki kell mozdulnunk a megszokott életünkből, ha jótékony változást szeretnénk. Az áldozatszerep lehetetlenné teszi ezt, és mint a veszett állat forgunk magunk körül saját idejétmúlt életünk visszaszerzésében reménykedve. A belső Marsunk, akaratunk által kitörhetünk ebből az ördögi körből és belső látásunkat kinyitva új életszakaszt indíthatunk el.

Az uránuszi állásokat csak a változás szükségének elfogadásával élhetjük jól meg. Legjobb megelőzés, ha magunk választjuk meg a változtatás idejét és helyét megelőzve a biztos „sorscsapást”. Az elkövetkező pár év változásaira előre felkészülhetünk saját életünkre vonatkozó több változtatási forgatókönyv kidolgozásával, esetleg leírásával. A forgatókönyvnek tartalmaznia kell életünk alapvető kérdéseit: lakóhelyváltozás, munkahely változás, házasság, válás, de a legapróbb anyagi és pénzügyi részleteket is figyelnünk kell. A romboló érzelmeinket próbáljuk meg kiiktatni az életünkből, mert az lehetetlenné teszi a tisztánlátást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük