Asztrológia a kertben – termésözön

Újhold napján, ami július 20-án volt a növényekben a nedvkeringés elsősorban a gyökerekbe húzódik vissza. Ilyenkor finom az újhagyma, az újkrumpli és a zsenge gyökérzöldségek. Növekvő hold idején a föld felszínén lévő növényi részekbe megy az energia, ezért finom brokkolit, cukkinit, patisszont eszegethetünk. Elkezdődik a paradicsomszüret a szabadföldi termesztésben. Ennek van ám finom íze! A vegyszermentes zöldségnek nincs párja, mert több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a zsákban, valamilyen közegben termesztett változat. Jó tesz a paradicsomnak a keserűsó, amit  Epsom néven árulnak. A növények több tápanyagot képesek felvenni a segítségével, a magnézium tartalmánál fogva. Ezzel megelőzhetjük a sárgulást, a levelek pöndörödését.

Július 20-21-22-én a Hold az Oroszlán tüzes jegyében jár. A gyümölcsök szedése a legjobb tevékenység. A késői kajszit még lehetséges ízlelgetnünk a saját kertünkben, hiszen a tavaszi fagy megkímélte a virágát. Az őszibarack augusztusban a legfinomabb, nem véletlenül ez a neve. Készülhetünk a csemegeszőlő fogadására! Ha sok terem préselhetünk belőle finom ivólevet. A legegyszerűbb módszer a levének kipréselése. Én a rozsdamentes acélból készültet javasolom, mert higiénikus, jól mosható. Lehet kapni bele szűrőtextil zsákot, ami könnyebbé teszi a dolgunkat. A szőlőt átpréseljük és felforraljuk, száraz dunsztba eltesszük. Általában a csemegeszőlő leve túl édes, ezért citromlével, vízzel hígítva javasolom meginni.

Július 23-24-én a Hold a Szűz jegyben jár. 23-án egy kis tervezést javasolok a kamráinkban a befőttek, szörpök elhelyezésére. Találjunk ki új megoldásokat is a gyümölcseink, zöldségeink tárolására! A Hold a feltaláló Uránusszal egy nagyon kedvező kapcsolatban áll. Használjuk ki ezt a lehetőséget is! Július 24-én kissé gondjaink lehetnek az összpontosító képességeinkkel, mert a Hold és a Neptunusz pont szemben áll egymással. Ez az időszak merengésre, zenehallgatásra, meditációra alkalmas. És Locsoljunk!

Július 25-26-án a Hold a szépséget szerető Mérleg jegyben jár. Örüljünk a virágainknak, szépséges fáinknak, bokrainknak. A Japán rózsa, Kékszakáll és a loncok most virítanak.

Július 27-én a Hold átmegy a Skorpió jegybe. Mivel az uralkodója, a Mars és a Merkúr egymással pontos gátolt állásban van, ezért ha tehetjük a szúró szerszámok pihenjenek a polcon. A szóbeli perpatvar is kellemetlen, de önmagában nem okoz testi sérülést. Pihenésre, elmélkedésre nagyon jó a következő nap. Gyógynövények gyűjtése hasznos, kellemes ezen a napon és 29-én is.

Július 29-én reggel a Hold a tüzes Nyilas jegybe lép. Legjobb, ha szabira megyünk és felfedezzük Magyarországot a következő három napon.

Július 31-étől augusztus 10-ig MARADJUNK OTTHON, ha tehetjük! Lazítsunk, locsoljunk.

Közben július 3-án a telihold a Vízöntő jegyében találja a Hold- hasonlatot. Sok-sok változás kimerítheti az embert, ha szeret ragaszkodni a megszokott életéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük