A Nap pályája során a Nyilas jegybe lép

November 22.-én a Napot az évszakváltó, tüzes Nyilas jegyén látjuk áthaladni, megyünk az őszből a télbe, változó jegy. Tombolnak a késő őszi szélviharok, a mezők durván barázdáltak, a téli fagyokra előkészítve őket. Az erdőben a vadállatok mindenfelé élelmet keresnek, tüzes lelkesedéssel utoljára töltik fel tartalékaikat még a hideg előtt. Behúzódó, csodaváró légkör uralkodik mindenhol, készülünk a szeretet ünnepére, mert a hideg kegyetlenségét, csakis ennek segítségével élhetjük túl. A Jupiter uralkodik.

A Jupiter meleg, száraz tartalmához egy kevés nedves minőség is társul, ami alkalmazkodó képességet, kedves, jóindulatú, joviális tulajdonságot kölcsönöz a Nyilas ideje alatt született embernek.

A harmonikus Nyilas-szülött jóindulatú, megértő, segítőkész, becsületes, igazságszerető, nagylelkű és törvénytisztelő. Mindig derűlátó, de mégsem szakad el a valóságtól. A Jupiter alapvető értelméből adódóan magasabb szellemi érdeklődésű, távlati szemléletű, bölcselkedő hajlamú. Az élet értelmét és célját keresi, nemes eszmék lelkesítik, és másokat is lelkesít. Szerencsés természetű, mert könnyen tud alkalmazkodni, ami az egyetemes törvényekhez való jó kapcsolatából adódik. Ösztönösen érzi, mi a jó, és erkölcsös. Szereti a szabad mozgást, az utazásokat. Egészséges, sportos alkat, és hosszú életű lehet.

A diszharmonikus állapotban alapproblémája lehet a változó jegyből fakadó belső bizonytalanság, ami abban nyilvánul meg, hogy mindenért azonnal lelkesedik, és sokszor meggondolatlanul belekezd olyan dolgokba, amit sosem fejez be. Mivel nem magányos alkat, ezért legtöbbször másokat is rávesz hatalmas lelkesedésével a bizonytalan kimenetelű dolgok elkezdésére, amiből egyszerűen csak kisétál, ha annak rossz vége lesz. Szalmaláng természetű. Felelőtlenül ígérget, amit vagy önhibáján kívül nem tesz meg, vagy egyszerűen csak elfelejti. Szeret kóborolni, csavarogni, nagyokat mondani. Szereti a túlzásokat, így a jó ételek élvezetét is túlzásba viheti, ezért elhízásra is hajlamos lehet. Főleg csípőtáji mozgásszervi problémákra, máj működési zavaraira hajlamos.

A Nyilas feladata a belső kitartás, meggondoltság megtanulása utáni lelkesítés, ami valóban a vállalkozás sikeréhez viheti a társaságot. Feladata még a messzire való távolba tekintés, belátó képességének a növelése, ami fizikai szinten és szellemi értelemben is nagy utazásokhoz vezethetik.

Lényegi jelentése: a szellemi távlatok kitágítója, az útkereső, a szétterjedő.

Őszi évszakváltó változó, labilis, tüzes, pozitív, kifelé ható, érzelmeket, indulatokat kifejező, ösztönös.

A Nyilas testrészei: a csípő, combok, a máj.

 

Havi lehetőségek:

A Nyilas jegy uralkodó bolygója, a Jupiter november 8.-án belépett a Nyilas jegybe, ezért otthon van és uralkodik a jegyben.

Ennek a ténynek nagy jelentősége van, mert lassú bolygó lévén, legközelebb 12 év múlva teszi ezt meg újra.

Mit jelent ez a mi számunkra? 

A harmonikus növekedés általában véve tartozik ehhez a bolygóhoz, ezért a növények által kifejezett vegetatív élet szimbóluma is a Jupiter.

Ideje van a növekedésnek! Minden belső értékeinket felhasználva megsokszorozhatjuk – ezalatt a közel egy év alatt – az életben való boldogulásunkat!!!

Ne szalasszuk el ezt a lehetőséget éljünk vele!

A hónap vége felé 19-25.-ig egy feszültséggel teli állást mutat a Jupiter és a Mars közötti viszony. Ennek lényege: az akaratosság erőltetése lehet, függetlenül a külső körülményektől, belső adottságoktól. Az akaratosság a Mars által jelzett kibillent lelki állapot, amely  a gyermeki toporzékoláshoz hasonlóan értelmetlen lázadás az olyan korlátok ellen, mely megvéd minket a lezuhanástól, melybe kapaszkodva magasabbra juthatunk. A Halak jegyében álló Mars másik kibillent állapota, mikor nem tudom mit akarok, ezért ide-oda lépegetek, határozatlanul cselekszem, vagy félve visszahúzódok. Ilyenkor befelé figyelve érdemes a megérzéseinkre hagyatkozni, az választani mely kellemes érzéssel tölt el.

Kellemes növekedést kívánok mindenkinek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük