Napforduló

2022. 12. 21.-én, 22:49 perckor a Nap belép a Bak jegybe.

A rómaiak ezt a napot kiemelten ünnepelték.

A Bak jegy uralkodó bolygója a Szaturnusz. Az asztrológiát a rómaiak ismerték és felhasználták az életükben. A mindennapok része volt.

A Szaturnália ünnep elnevezése a Szaturnusz bolygó nevéből ered. Ekkor a leghosszabb a sötétség és a fény születését is ünnepelték.

„Eredete Görögországon át Mezopotámiába nyúlik vissza. A sötétség felerősítette az emberek félelmét a haláltól, és az elmúlással éppen a nemiség alternatíváját állították szembe: emberek nagy lakomákkal, ivászatokkal, tánccal, zenével ünnepeltek. A vigasságnak része volt, hogy a társadalmi rangokat is felfüggesztették erre az időre. Mivel nem volt hivatalos ügyintézés és munka, a rabszolgáknak megengedték, hogy urakként viselkedjenek, a gazdáik meg szolgálást játszottak.

Az egész idő alatt teljes munkaszünet és korlátlan jókedv uralkodott. A gazdagok a szegényeket megvendégelték, a rabszolgák láncait leszedték, a cselédek az uraság asztalához ültek. A gazdagok rózsával koszorúzták fejüket, a családtagok apró ajándékokkal kedveskedtek egymásnak (akárcsak a mai karácsonyi ajándékok).” (wikipédia)

A Nap Bak jegybe való lépésének pillanatában a keleti égbolton a Szűz jegy van felkelőben, ezért az elkövetkező egy hónap az ésszerűen felépített rendszerezés, tisztítás ideje lesz. Ez értendő fizikai szinten a környezetünk és testünk tisztítására; a gondolataink megtisztítására, az értelem fényének megtalálására. Jelenleg a világban a káosz és zavar állapotát láthatjuk, aminek fokoznia kell a külső és belső rend iránti vágyunkat. Mivel a Nap a Bak jegybe lép, a Bak jegy sajátja a keretek és határok kijelölése, megtartása, ezért duplán ideje van életünk rendjének megtartására. Minden legyen a helyén, és annak legyen célja, határa. Nem a határtalan tivornya ideje van, hanem a számvetésnek. Az év lezárásának idején számot kell vetni a véget érő évünkről, mint egy zárszámadáskor tesszük, felmérni a jót és a rosszat az életünkben.

Célként érdemes kijelölni, annak javításának módját, méghozzá lépésről- lépésre, kicsi célokat kijelölve, majd minden apró eredményt ki kell értékelni.

A Napforduló időpontjában A hirtelen változást mutató Uránusz a pénz, anyagiak és értékek jegyében, a Bikában áll. Ez az Uránusz egy harmonikus fényszögben van a Bika jegy uralkodójával a Vénusszal. Ez a Vénusz a szigorú, következetes, rendet és szerkezetet mutató Bak jegyben áll.

Tehát: rend a lelke mindennek!!!

Hamarosan a pénz, anyagiak és értékek területén egy nagy változás következik be, amit ez a hónap előkészít. A jövő év márciusától nagy változások szükségesek!!!

December 20-án 15: 49 perckor a Jupiter belépett a Kos jegybe. A növekedés, kierjedés, tér bolygója (Jupiter) a harcias Kos jegybe lépve LEHETŐSÉGET AD MINDEN ÚJ KEZDETNEK. Az ideológiai és gazdasági válság csak úgy oldódhat meg, ha mindenki egyénileg is újjáalakul.

NE KÍVÜLRŐL VÁRJUK A MEGOLDÁSOKAT! A TÖMEGEKNEK LESZ VÁLTOZTATÓ EREJE! A politikusoknak nem érdeke a változás, mert egyre több dolgot kell megoldaniuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük