A Bika ideje – szerelem időszaka


Április 19.-től a Napot a szilárd, földies Bika jegyén látjuk áthaladni. Az északi félgömbön ilyenkor a legszebb a természet, és gazdag pompája az Édenkertet juttatja eszünkbe. A fák és a bokrok virágba borulnak, mert ez a szerelem hónapja, ahol Vénusz uralkodik. Tele van a levegő édes, csábító illatokkal, ami a nász legfontosabb kelléke. Mindenütt illat, szépség, harmónia uralkodik, a gerlék násztáncot járnak. Ezért nem véletlen az, hogy a legtöbb házasságkötés is ebben az időszakban történik.

A Vénusz ideje érkezett el! A Bika jegyében a Vénusz állandóságot szerető, befogadó, földközeli. Az ekkor született ember alapvető lassúságnak az oka az alapminőségek túlzott kiegyenlítődése, ami diszharmonikusan állóvízhez hasonló puhuláshoz, tespedéshez vezethet. Ellenkező végletben habzsoló, hedonista, élvhajhász tulajdonságot is adhat a szülöttnek, de makacs rendíthetetlenséget, önzést, mozdíthatatlanságot is hozhat.

Harmonikusan kedves, jó ízlésű, örömteli, társaságkedvelő, állhatatos emberként jelenhet meg, aki szereti a szabad természetet. Önkifejezésük magas fokot érhet el, kreativitásuk konkrét, gyakorlati alkotás. Lassan, nyugodtan, kitartóan dolgoznak, és jó Vénusz és Mars állásuk esetén semmi sem hozza ki őket a sodrukból. Nem vezetni és irányítani akarnak, hanem biztonságot és jólétet teremteni.

A Bika ember feladata (főleg Aszcendens esetén) a mozgás és a változás fontosságának elfogadása, a fölösleges gyűjtögetés szélsőségesen káros szokásának elkerülése, az elhízás testi problémájának kivédése, a valódi értékek megtalálása, és őrzése.

Lényegi jelentése: az anyagvilágban való biztonság megteremtője. Tavaszi évszak-megszilárdító, fix föld, tudatos, befogadó, megfontoló.

A Bika testrésze: a nyak.

Szerelem hónapja

2017. 04. 19,-én 23 óra 12 perckor a Nap pályája során belépett a Bika jegyébe. Ennek a pillanatnak a horoszkópja megmutatja a hónap lehetőségeit, buktatóit.

Mivel a jegyváltás éjszaka történt meg, mikor az éjszaka közepén, ezért a következő egy hónap alatt akkor tesszük jól, ha a csendes éjszakai életnek megfelelően élünk. Befelé húzódva lelki házikónkba elsősorban a családi életünk harmonikus alakítására fókuszáljuk! Az otthoni környezet szépítése, otthonosabbá tétele, a fészek-meleg tárgyi feltételeinek a kialakítása a mostani feladatunk. Nem véletlen, hogy ebben az időszakban festik ki a lakásokat, végeznek átalakításokat. Minden külső átalakítással a belső életünk is megváltozik. Nagyon fontos az, hogy ez a családtagok örömével járjon együtt, kizárjuk a veszekedéseket. Semmi nem történik, ha az alkotás, az átalakítás nem tökéletes, mert lényeg a belső harmónia megteremtése. A jegyváltás pillanatában a keleti égbolton a Nyilas jegy volt látható, ezért ebben a hónapban a harmonikus élethez szükséges lehetőségeinket keressük meg! Ez a dolog idén csakis a gyökeres változás megtételével lehetséges. Minden ami akadályozott a boldogabb életünk elérésében dobjuk ki! Ezek lehetnek tárgyak, szokások, rossz gondolatok, pesszimista hozzáállás az egész élethez. A Hold a Vízöntő jegyében van, ezért érzelmeinket is a változások hozta örömökre készítsük fel. Nagyon fontos az érzelmeink tudatos irányítása, mert így urai leszünk saját életünknek. Az érzelmek hozzák a legjobb motiváló erőt a jövő alakításához. Vezessen minket a tudatosság! Kerüljük azokat a helyzeteket, melyben biztosan áldozatok leszünk! Kifejezetten figyeljük, ha vonzódunk a mártír szerepre, és a kishitűségre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük