Mérleg ideje

Budapestről nézve az égboltot, szeptember 22.-én, 21:47:16-kor lép a Nap a Mérleg jegyébe. Ebben az időpillanatban a keleti égbolton az Ikrek csillagkép jelenik meg, ami azt jelenti, hogy az egy hónapig tartó időszakban legfontosabb feladat az információk közvetítése. Az asztrológiai állás ebben a pillanatban azt mutatja, hogy a legtöbb bolygó-hasonlat a képlet alsó (északi) oldalán található, ezért a belső életünk érdekében történő információszerzés a legfontosabb dolgunk.

Mit jelez számunkra a testünk? Mit jeleznek az érzelmeink? Lelki rezdüléseink mit mutatnak nekünk?

Egy hónapig figyeljünk befelé! Ha van rá lehetőségünk menjünk elvonulásra, vagy időnként húzódjunk vissza belső életünk megfigyelése érdekében. Nagy lehetőséget hagyunk ki, ha folytatjuk a „pörgést”, és engedünk a külvilág rohanásra való késztetésének. Ideje van a befelé fordulásnak! Az ún. lassú bolygók, amik a lehetséges sorsunk irányát jelzik nagyon aktívak. A szellemi változást mutató Uránusz a tüzesen kezdeményező Kos jegyében állva, a Mérleg Jupiterrel néz farkasszemet, szemben áll vele. A jótékony lehetőségeinket akkor használhatjuk fel magunk számára, ha egyensúlyt teremtünk magunkban a megbékélés, elfogadás és a változtatást kezdeményező vágyaink között. Azért szükséges a testünk, érzelmeink megfigyelésének teret adni, hogy érzékeljük a testi és érzelmi finom reagálásunkat egy adott helyzetben. Mit érzünk az adott helyzetben?

Ha kellemetlen jelzést érzékelünk, azonnal el kell fordulni abból az irányból, még akkor is, ha a józan ész mást mondana!

Már hosszú ideje áll a Neptunusz bolygó a Halak jegyében, ahol otthon érzi magát és uralkodik. A mostani pár évünk arról is szól, hogy miként fejlesszük ki egy olyan finom érzékelésünket, amit öt érzékelésen túli észlelésnek nevezünk. A nők, női megérzésnek, a férfiak tisztánlátásnak, tisztánhallásnak, harmadik szem szerinti észlelésnek hívhatják. Ideje van ezt a képességet hagyni kifejlődni! Minden ember sajátja, csak a jelenlegi értelemközpontú világ elnyomja ezt a született képességet. Aki szeretne, menjen el tanulni ún. jobbféltekés rajzolást! Ez is segítség lehet a régi/új képességünk felfedezéséhez.

Miért jó ennek a kifejlesztése?

Mert a jelenlegi világunk kezd elindulni a káosz és a rendetlenség irányába. Szinte eszement dolgokat tapasztalhatunk a világban. Az érzékeken túli észleléssel felemelkedhetünk olyan magaslatokba, ahonnan láthatjuk az egész képet, a dolgok értelmét, és a részletek összefüggéseit. Ebben segítségünkre lehet a Halak Neptunusszal pont szemben lévő Szűz Mars, amely hajlamos a tipródásra, helybenjárásra, de a magasról nézve megláthatjuk a dolgok rejtett értelmét. Az uralomban lévő Szűz jegyben álló Merkúr harmonikus kapcsolatban állva a Plútó bolygóval, hatalmat nyerhetünk magunk számára a saját életünk irányításában. A harc és háború semmit nem old meg! Lehetőségeinket csak egyensúllyal, belső harmóniával érhetjük el. Ezt mutatja a Jupiter a Mérleg jegyben állva.

 

Szeptember 22.-től a Napot az évszakkezdő, kardinális, levegős Mérleg jegyén látjuk áthaladni, már az őszben vagyunk. A természet is a nyár melege, és a tél hidege között ingadozik. Ekkor a nappalok, és az éjszakák hossza ugyanolyan egyforma, mint a Kos kezdésekor is volt, de most már az életerő takarékosan van jelen, mert mérlegelve, felmérve erőinket gondolni kell a télre is. Nem pazarolhatunk. A fák és bokrok tarka díszruhát öltenek, a sárguló, barnuló, lilás falevelek utoljára öltöztetik színpompás ruhába a tájat. Uralkodik a Vénusz gondolkodó, szellemi ereje, és erőben van a Szaturnusz, mert az elevenség visszafogására van szükség a tél átvészelése szempontjából. Ilyen természetű a Mérleg ember is.

A Vénusz meleg, nedves alaptulajdonsága teljes mértékben megjelenik a Mérleg jegyében, mert a meleg tartalma kifele figyelő nyitottságot ad, a nedves pedig rugalmas alkalmazkodó képességet teremt a levegős jegynek.

A harmonikus Mérleg-szülött minden helyzetben megfelelően viselkedik, mindig az arany középúton halad. Kitűnő diplomata, békére, harmóniára, egyensúlyra törekszik, és ezt rendszerint sikerül is elérnie. Mindig barátságos, kedves, derűs, szeretetreméltó. Jó az ítélőképessége, jó szervező, tud bánni az emberekkel. Ízlése, szépérzéke, formaérzéke kitűnő. Művészi képességei is lehetnek. Minden téren kiegyensúlyozott, ezért általában egészséges.

A diszharmonikus Mérleg-szülött túl sok kompromisszumot vállal a béke érdekében. Ezzel állandóan konfliktusba keveredik, és ellenségeket szerez magának, mert sehova sem áll oda teljes szívvel. Mesterkélten viselkedik, mindig „szerepel”. Túlzottan majmolja a divatot, ezért sokszor nevetségessé válik. Anyagcserezavarokra hajlamos, érzékeny a veséje.

A Mérleg feladata: az egyensúly megtalálása, hatékony eszközökkel való jó viszony és a béke teremtése. Először is a saját belső békéjét kell megtalálnia, mert csakis a belső harmóniájának elérése után lehet kezdeményezően segítő más emberek közötti kapcsolatban. Lényeg a belső, külső közötti egyensúly megteremtése.

Lényegi jelentése: a kiegyező, a békekötő, az alkalmazkodó, egyensúlyozó, harmóniára törekvő.

Őszi évszak-indító, kardinális, levegő, tudatos, pozitív, kifelé ható, kapcsolatteremtő, gondolatközlő, racionális.

A Mérleg testrészei: a Vesék, és a vizelet-kiválasztó szervek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük