Szaturnusz a Bak jegyébe lép

2017. december 20.-án 3 óra 10 perckor Budapestről nézve lép be a Bak jegybe. 2020. március 23-ig időzik, majd átlép a Vízöntő jegyébe, július 2-ig tartózkodik ott, aztán újra visszatér a Bakba. A Bak jegyben a Szaturnusz teljes jelentését ki tudja teljesíteni, mert az a saját jegye, uralkodik benne.

Mi a Szaturnusz tulajdonsága?

A Szaturnusz a legtávolabbi még szabad szemmel is látható bolygó, a “küszöb őre”, lezárja a külső bolygók sorát, és ezután már csak a transzcendens bolygók következnek, amik értelmezései sokfélék lehetnek.

A Szaturnusz Nap körüli keringési ideje 29 év 167 nap. Tehát nagyjából harminc év alatt jut vissza ugyanarra a kiindulási pontra. 30 évig tart az ember életében egy Szaturnusz-kör.

Morin szerint 3.5 hideg, 3 száraz egység őselemmel rendelkezik. Szervi-fiziológiai síkon ez az összetétel a zsugorodásnak, a meleg elevensége csökkenésének, égési folyamat, életfolyamat lassításának, gátlásának a megjelenítése a Szaturnusz. Lelki síkon a hideg ebbe a kombinációba lassúságot, megfontoltságot, zárkózottságot, nehézkességet, komolyságot, mélységet, hallgatagságot, töprengést, szomorú alaphangulatot, feketén látást hozhat. A száraz az erőltetett nekifeszülésre, keménységre, hajlíthatatlanságra való hajlamot mutat.

Jó kozmikus helyzetben igazságszeretetet, bölcsességet, metafizikai és okkult kutatószellemet, gondolatmélységet, aszkéta hajlamot, koncentrációs képességet, céltudatosságot és szorgalmat, lassú, állandó emelkedést mutathat az ember életében. A régiek a “nagy szerencsétlenség bolygójának” nevezték.

Ide rendelhető az állhatatosság, sűrűség, szűkösség, szűkség, gátlás, életet bénító meszesedések, blokkok, kristályosodás, a szigorú rigorózus öregember, szakadék, barlangok, üregek, karma.

Hivatások közül ide tartoznak a bölcsek, okkultisták, tudósok, minden röggel összefüggő foglalkozás, szénmunkások, teherhordók, minden nehéz, felelősségteljes munka.

E bolygó jó helyzetben magas pozíció elérésének lehetőségét jelentheti, magas kort érhet el a szaturnuszi ember. Náluk megfigyelhető a hideg iránti érzékenység. A Szaturnuszhoz sorolhatók az idült megbetegedések.

Emberi szervek közül ide sorolható a fül, lép, csontok, fogak,

Ásványok közül minden sötét, törékeny, nehéz kő szaturnuszi. Pl. szén, antimon, ólom, urán.

Növényei a keményfák, főleg repedezett kéreggel, rutafélék, hagymás növények, gumós gyökerűek, fahéj, keserű ízű gyógynövények.

Állatai a medve, teve, bagoly, strucc. Színei a fekete, szürke, barna. Számai a 8 és 15. Napja a szombat.

Uralomban van a Bakban, és a Vízöntőben.

A pillanat csillagjegye Skorpió, amely gyökeres átalakulást hozhat. A régi elpusztul, helyébe új érkezik. Ez hasonlatos a növény magjának az átalakulásához, mikor a mag léte elvész, helyébe egy új életcsíra keletkezik. Ebben az időszakban nem véletlen a búza magjának az elültetése Luca napján, amely december tizenharmadikán van. A csírázó búza az élet újjászületésének a megfelelője, hasonlata.

A motiváció, harc, az önérdekérvényesítésért felelős Mars Bolygó is a Skorpió jegyben áll, ami lehetőséget teremt arra, hogy életünket gyökeresen átalakíthassuk. Elfojtott érzelmek, vágyak törhetnek elő szinte a semmiből. Lehetőségünk teremtődhet arra, hogy megtaláljuk gyermekkori vágyainkat, álmainkat, elkezdhetjük azokat megvalósítani. Forradalmi időszak a mostani! Éljünk annak jótékony lehetőségével!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük