Halak Ideje

2018. 02. 18.-án, 18:05:20-kor Budapest területén a Nap a Halak jegyébe lépett.

 

A Napot az évszakváltó vizes Halak jegyén látjuk áthaladni, nagy áradások idején vagyunk. A földek nedvesek, vízmosásosak, az állatok kezdenek ébredezni téli álmukból, hogy utódokról gondoskodjanak. Téli álmuktól zavaros szemükkel még bizonytalanok, félig álom, félig valóság között lebegnek. Úsznak át az új tavaszba.

Uralkodik a Jupiter, a Neptunusz transzcendens bolygója az egyetemes szeretetet hívja elő az új élet születésének érdekében.

Ebben a jegyen a Jupiter meleg, száraz tulajdonságához a víz elem hidege, nedvese társul.

A Neptunusz transzcendens bolygója is vizes jellegű, ezért ebben a jegyben együtt van jelen a kedves, barátságos Jupiter optimizmusa, a Neptunusz jelezte vizes jellegű hangulatváltozásaival, ami álmodozóvá, érzelmessé, együtt érzővé alakítja a Halak jegyét.

A harmonikus Halak-szülött mély érzésű, szelíd, kedves, jóindulatú, segítőkész, együtt érző, önzetlen. Mindenkivel képes lelkileg azonosulni, de jó erkölcsi érzékéből adódóan képes különbséget tenni jó és rossz között. Szeretettel fordul minden élőlény felé. Derűs, barátságos. Sokan vesznek részt közülük a különféle karitatív, ember és állatbarát szervezetekben. Művészi hajlama van. Zenei és színérzéke kitűnő. Érdeklődik a misztikus és érzékfeletti dolgok iránt. Hajlamos elmélyedni meditatív tudatállapotba.

A diszharmonikus Halak ember túl érzékeny, túlzottan érzelmes, képzelgő. Túl könnyen befolyásolható, mert együtt érez, és nem veszi észre, ha becsapják. Hajlamos arra, hogy megtévesszen másokat vagy saját magát. Álomvilágban, képzeletvilágban él, eltávolodik a valóságtól. A gyakorlati életben nem tud érvényesülni, mindig támaszra van szüksége. Menekül a rideg valóság elől „másféle” tudatállapotokba. Így kerülhet kapcsolatba alkohollal, kábítószerekkel stb… A különféle szélsőséges vallási szekták táborában is szép számmal előfordulnak, mert együttérzésük miatt becsaphatóak.

Rendetlenül táplálkozik és szabálytalan életmódot folytat. Ezért vagy nagyon elhízik, vagy abnormálisan lesoványodik. Hajlamos a nyirokrendszer és folyadékháztartás zavaraira.

A Halak feladata a túlzottan gyenge énjük erősítése, mert akaratuk könnyen befolyásolható, eltéríthető, ezért életük folyamatos harmonikus vitele gyakran nehezen valósul meg. Túl kicsi a realitásérzékük.

Lényegi jelentése: az anyagvilág kötelékeinek feloldója, a tudat kitágítója, a mindennek azonosuló, az érzelmek tengerében lebegő.

Téli évszakváltó, változó, labilis, mozgékony, vizes, negatív, befelé forduló, befogadó, érzékeny, érzelmes, szétáradó, emocionális.

A Halak testrésze: a lábfej.

Havi lehetőség

A  Nap Halak jegyébe lépésének pillanatában a keleti égbolton a Szűz csillagkép kelt fel. Az elkövetkező egy hónap alatt a rendezettség, a jó és rossz közötti különbségtétel elérése és megtétele lehet a feladatunk. A környezetbe való beleolvadás vágya és a racionális döntés szükségessége közötti feszültség jellemzi az időszakot. A Nap a horoszkópbeli 6. házban való tartózkodása mutatja, hogy belső hozzáállásunk a környezetünk felé a szolgálat legyen. A szolgálat nem szolgaság, hanem a köz érdekében végzett hasznos tevékenység, melynek lényege a többi ember felé végzett olyan segítő tevékenység, mikor az embereket jelenlegi állapotukból felemeljük.

A gyökeres változás szüksége még mindig érvényben van, amit a Jupiter és a Plútó egymással alkotott kedvező fényszöge mutat. Lényege: Kerüljön minden a helyére, tartsuk be a szabályokat, határokat. Ez utóbbi az országhatárokra, emberek személyes jogaira és kötelességeire is vonatkozik. A határok betartása nyugalmat, békességet egymás elfogadását teremti meg. (Szaturnusz- Vénusz szextil) A határok be nem tartása, a felelősség fel nem vállalása káoszt, harcot, háborút teremthet. (Mars- Neptunusz, Vénusz kvadrát).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük