A Nap belép a Nyilas jegybe- tágasság öröme

2023. 11. 22-én, 15 óra 3 perckor a Nap a Nyilas jegybe lép.

 

Milyen tulajdonsága van a Nyilas jegynek?

 

Tüzes: tele van lelkesedéssel, optimizmussal (akár túlzottan is), ezért a láng hamar kihunyhat.

Változó jegy: évszakváltó, belemegyünk a télbe, alkalmazkodó, rossz esetben bizonytalan.

Jupiter bolygó-hasonlat uralma alatt áll, amely szereti a tágasságot, növekedést, igazságot, hit erejét. Nem véletlen, hogy az Advent időszaka (várakozás, eljövetel hite) is ilyenkor van. A keresztény vallás alakítói is nagyon jól ismerték az asztrológia szimbólumait, sok templomban megtalálhatók ezek.

Az évkör természeti jelenségei a behúzódást mutatják, a fák lehullatják az utolsó levelüket, téli álmot kezdenek, más élőlények is vackokba húzódnak. Az emberek a külső forgatagba való bekapcsolódás helyett jobban teszik, ha követik a természet rendjét és belső életük tágítását, növekedését gyakorolják.

A karácsonyi hisztéria teljes mértékben természetellenes és sokat árt az egészségnek, mentális jólétnek, ellentétes az ünnep lényegével, ami az elcsendesedés, önmagunkba való behúzódás utáni belső szeretet megtalálása.

A Nyilas jegybe való belépés pillanatában a keleti égbolton s Bika jegy van felkelőben, amely szereti a nyugalmat a földi örömöket, és a békességet. Ilyen alapokon áll az elkövetkező egy hónapunk. A Bika jegy uralkodója, a Vénusz a szellemi, kiegyensúlyozó Mérleg jegyben áll, ezért a világban sok megegyezés, diplomáciai alkudozás várható.

A Nap és a Szaturnusz között lévő feszült kapcsolat miatt a Határkérdések kerülnek előtérbe, ebben várhatók csörték, egyezkedések, harcok. A hatalmi kérdések a mindennapokban is megjelennek és átalakulhatnak (Mars-Plútó szextil, Szaturnusz_ Plútó szextil). Ki legyen domináns a kapcsolatban, vagy legyünk egyenrangúak! 

A kiegyensúlyozásra törekvő Vénusz és a kitágult kapcsolatokat kereső, Nyilas Merkúr is segíti a jó kapcsolatok kialakítását. Növekszik a vágy a belső és külső békességre és a párbeszédre. DIPLOMÁCIAI NAGYÜZEM VÁRHATÓ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük