Elérkezett az asztrológiai újév!- havi lehetőségek- emberi lelkek próbaidőszaka

2018. március 20. 17 óra 01 perc-től az évszakot indító Kos harsány, tüzes, lendületes, kardinális időszak. Általában úgy robban be az új tavasz, mint egy győztes hadvezér. Ez a Mars uralmi jegye. Erőben van a Nap, a természet megújul, kirobbanó erőben lévő rügyek a bokrokon, fákon mindenütt. Friss fűszálak törnek fel a föld alól. A tavasz életenergiája elkergeti a tél okozta fáradtságot is az emberben, ha elegendő ideig tartózkodik a természetben.

Az idei évben ez egy kicsit másképpen alakul, mint a legtöbb évben. Okai a következők:

A Mars, amely a tüzes kezdeményezés szimbóluma március 17.-én belépett a Bak jegyébe. A Bak jegyéről érdemes tudni, hogy összehúzódásra hajlamos uralkodó bolygójának (Szaturnusznak) -megfelelően.

Az asztrológiai hideg és száraz (mint rideg) tulajdonság jellemző a téli Bak jegy időszakára, emberi tulajdonságára és az uralkodó légköri viszonyokra egyaránt. Ez a rideg időszak várható május 16.-ig mindenképpen. Akkortól nem földi összehúzódások várhatók, hanem szellemi, gondolati forradalom, mert a Mars a Vízöntő jegyébe lép! Az időszak „alaphangját”, aláfestő zenéjét a régóta Bak jegyben -URALOMBAN- álló Szaturnusz és a gyökeres változást mutató Plútó bolygó adja.

A március 20-án, a KOS jegybe lépő Nap időpontjában, a Hold a szépséget harmóniát szerető Bika jegyben áll, harmonikus kapcsolatban a fent említett Szaturnusz bolygóval. Így az érzelmek visszahúzódnak, a céltudatosság megerősödik az emberi lelkekben. Ahogyan a Víz analógiája az érzelmeknek, a Víz összehúzódása megfelel a jegesedésnek a légkörben és az emberi szívekben is.

Jellemző lesz az időszakra a szívtelenség, kíméletlen törtetés. Ez egy próbaidőszak az emberi lelkeknek.

Kos jegy

A Mars száraz és meleg tartalma erősen izgató formában, teljes mértékben átmegy a jegy alaptulajdonságába. Feszült indítóerő jellemző erre a jegyre, ami diszharmonikusan erőszakosságot kölcsönöz a szülöttnek, harmonikusan lendületet adó, kezdeményező, másokat erősítő hatású, vezető alkatok. A Kos tüzes, kardinális, pozitív (kiáramló) energiája nem gondolkodik, mérlegel, hanem (szinte ész nélkül) megy a feje után. Diszharmonikus Mars állás esetén egy Kos Napú, vagy Aszcendensű, – képletesen értve – szinte fejjel megy a falnak. Ezért tapasztalható náluk a gyakori fejfájás, ami a nem kellőképpen levezetett feszült marsi energia mellékhatásaként jelentkezik. Az élet dolgaihoz való nem megfelelő hozzáállás fizikai testünkben is bajokat termel, aminek az a dolga, hogy zavaraival, fájdalmaival figyelmeztessen minket ezek megváltoztatására. Egy fejfájós ember nem pattog, és pattogtat, hanem a fájásával van elfoglalva annak érdekében, hogy befelé figyelésre, helyes életvitelre kényszerítse őt.

A Kos feladata a másokra való odafigyelés megtanulása, mert ösztönösen, gondolkodás nélkül áramlik ki belőle az az energia, ami másokat esetleg bánthat, sérthet. Feladata, hogy kitűnő vezetővé váljon, aki mindig elől jár és felderíti a terepet, mielőtt mások merészelnének rálépni az új területre. Kitűnő katonák, felfedezők, újítók lehetnek belőlük, ha marsi energiáikat jól élik meg.

Lényegi jelentése, kulcsszavai: az első, az indító, a kezdő, vezető, élenjáró, a harcias.

Tavaszi évszakindító, kardinális, tűz, ösztönös, pozitív, kifele ható, érzelmeket, indulatokat kifejező.

A Kos testrésze: a fej.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük