A Nap belép a Mérleg jegyébe

 

2022.09.23-án hajnali 3 óra 4 perckor a Nap belép a Mérleg jegyébe, Budapestről szemlélve.

A Mérleg jegy szellemi (levegős), kezdeményező (kardinális) tulajdonságú. A jegy szülöttjeire az egyensúly keresése jellemző. Mivel a szépség és harmónia, az öröm bolygója, a Vénusz tartozik hozzá, ezért az életben ezek az értékek a legfontosabban egy Mérleg jegyben született ember számára. A mindenáron kellemes élet keresése miatt nehezen konfrontálódik a környezetével, nehezen védi meg saját érdekeit, ha a Mars a születési képletében nehéz állásban van. A döntés az, amelyet nem szívesen vállal, ezért gyakran más ember döntését fogadhatja el sajátjának.

Sok diplomata, művész kerül ki a Mérlegben született emberek közül. A társasági élet nagyon fontos számára, mert a Levegő a környezettel való kapcsolatot is jelenti.

A Nap Mérleg jegye lépésekor a keleti égbolton az Oroszlán jegy van felkelőben, ami az időpont Aszcendense.

Az elkövetkező egy hónap alatt a Nap tudatos, nappali gondolkodása (béta hullám az agyban), és kiemelten a fenti Mérleg tulajdonságok kerülnek a középpontba.

Az időpontra felállított asztrológiai képletben a második asztrológiai házban (életterületen) áll a Nap, együtt a Merkúr bolygóval a Mérleg jegyében. A Második ház az erőforrások, tehetségeink, anyagiak területe, ezért egyénileg az embereknek, országoknak is figyelmüket erre kell koncentrálniuk. Új munkahelyek, új lakások és életterek keresésének az időszaka érkezett el. Legjobb ha nem csak virtuálisan, hanem személyes kapcsolatokon keresztül tesszük ezeket meg. Ennek kedvez a mostani időminőség.

A Vénusz, ami a Mérleg jegy uralkodó bolygója szintén az anyagiak területén, a Szűz jegyben áll az adott időszakban, ezért

Mérlegeléseink legyenek megfontoltak, szelektálók és racionálisak.

Fontos, hogy megérzéseinket is hagyjuk érvényesülni, a belső gyermeki érzeteknek nagy szerepe van az új munkahely, új élettereink keresése közben. Mindig a belső öröm vezéreljen minket! (egyesházas Oroszlán Hold)

A Nap- Merkúr együttállással szemben a kiterjedés, növekedés hasonlata, a Jupiter áll a harcias Kos jegyben. A harciasságot ebben a hónapban mérsékeli a Mérleg Nap, ami Diplomáciai Nagyüzemet eredményez. Talán, a béke lehetősége is közelebb kerülhet. Mindenkinek tele van a hócipője a háborúskodással, ami feldúlja, jó közérzetünket teljesen tönkreteszi.

A meglévő kiszámíthatatlan élet és jövő bizonytalansága alatt tanuljunk meg változtatni, alkalmazkodni! Ez a sorspedagógia (Oláhné M Krisztína) üzenete. Jelszavunk lehet: Minden elmúlik!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük