A Nap a Skorpió jegybe lép – a válság időszakának kezdete

2019. 10. 23. 19 óra 20 perckor a Skorpió jegybe lép Budapestről tekintve.

Az időszak lényege: az átalakulás, a felesleges dolgok, gondolatok, tárgyak, emberek és élőlények elengedése. A Skorpió a legspirituálisabb jegy, mely nem ismer lehetetlent, csak tehetetlent. Ura a Mars, a harc, az akarat bolygó-hasonlata. Érzelmi jegy, mely a forrásig, vagy azon túl is képes felhevülni. A nagynyomású (Plútó) kuktafazék a legjobb kifejezője. A mélytengeri vulkánok tartoznak a Skorpió jegyhez. Kitartóan makacs, rendkívül nagy energiával rendelkezhet a Skorpió jegyű ember, ha a többi planéta is ezt támogatja. Rossz esetben hatalommániás és bosszúálló is lehet. Ha a Plútó bolygó gyökeres átalakulást jelentő részét ragadja meg a spirituális életet élő ember, eljuthat a megvilágosodás állapotához. Ilyenkor elenged minden személyiségéhez tartozó tulajdonságát, amely megköti őt és látását. Elkezdi tiszta szemmel – mint egy kisgyermek – látni a valóságot.

A Nap Skorpió jegybe lépése pillanatában a keleti égbolton az Ikrek jegy látható. Az Ikrek jegy uralkodója, a Merkúr is a Skorpió jegyben áll. Kapcsolataink gyökeres változás alatt lehetnek. Vagy válságban vannak, vagy már megújulva lépünk ki belőle.

A Skorpió jegy ura, a Mars a békét szerető Mérleg jegyben áll, ezért az elkövetkező egy hónap feladata a kiegyenlítés, egyensúlyba hozás. Ha bármi kilendült túlzottan az egyik pólus irányába, tudatosan erősítsük dolgainkat a másik felé. Például: ha túl sokat dolgozunk, kerítsünk időt a pihenésre. Ha sokat ültünk, akkor kezdjünk el többet mozogni. Ha túl racionálisak vagyunk az életünkben, kezdjünk el a szívünkre, érzelmeinkre hallgatni. Ha életünkben a káosz uralkodott, kezdjünk el benne rendet teremteni.

Mi vagyunk a valódi urai saját életünknek!

A Skorpió Nappal szemben áll az Uránusz bolygó. Ez a bolygó változást akar. A régi rendet el akarja tüntetni, és új rendet akar kialakítani. Ő a forradalom bolygója, amely szemben áll a vezetőkkel, uralkodókkal. Főleg az anyagi világ területén lehetnek nagy változások, mely hatással lehetnek a pénzvilágra is.

A fent már említett Mérleg Mars és a kemény Bak Szaturnusz között egy erős gátlás feszül. A békesség, a szélsőségek kiegyenlítése gátlás alatt áll, ezért a feszültség miatt forrongások, összecsapások várhatóak. Az emberek között növekvő  egyenlőtlenségek miatt forrpontig hevülhetnek az indulatok világszerte. Pld.: Közel-kelet (Szíria), Chile, Hongkong. Egyre erősödik a káosz a válságterületeken, hogy új helyzet alakulhasson ki. Ezt segíti a Neptunusz és a Vénusz közötti harmonikus fényszög.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük