Telihold előtt, anyák napja után

2020.05.07.12:45-kor Budapestről nézve Telihold van. A Hold az asztrológia számára a befogadó nőiség, az anyaság szimbóluma. Ezenkívül Ő jelenti a lelket, érzelmeket- a tudomány által kutatott – az ember jobb agyféltekéjének működését. Víz elemhez tartozó hasonlat Ő, a visszatükröző, reagáló személyiségrészünk. Most az erős, tüzes-vizes asztrológiai jegyben, a Skorpióban állva erőteljes érzelmi kitörésekre, mély érzelmi élményekre is számítanunk kell. A heves érzelmeket a mai világban tilos megnyilvánítani közösségi terekben, a férfi embereknek meg egyáltalán nem szabad ezt sehol megtenni, mivel a nőiség, a gyengeség jele az. Ez is sokatmondó a nőiség, női oldal megbecsülés hiányára.

A mai világban a Hold által jelzett tevékenységek, mint az anyaság, gyermeknevelés a nyugatias világban nincs a fontosságán, rangján kezelve. Ne csodálkozzunk azon, hogy az igazi, szívbőljövő elismerés híján egyre kevesebb gyermek születik! A gyermeknevelés rangon aluli tevékenység még egy nő esetén is. Ledegradálják ezt a munkát és hivatást az állati szaporodás szintjére. Jó esetben pénzzel kompenzálják kissé a megbecsült munkatevékenységből kiesett részt, de egy anya „rossz” munkaerőnek minősül.

Úgy megszoktuk azt, hogy nem emberek, hanem gépek, munkaerők lettünk, hogy nem is vesszük észre ennek borzalmát. Nincs megbecsült apa és anya, szeretett sarki fűszeres, maga munkájára büszke szobafestő, ács, villanyszerelő, hanem csak csavarszerűen kicserélhető munkaerők lettünk.

A mai változásra érett világunkban az értékek helyén kezelésére van szükség!

A Hold a telihold napján egy szép, harmonikus kapcsolatban áll a feltételnélküli szeretett, az egységélmény hasonlatával, a Neptunusszal. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy

a Neptunusz a saját jegyében, a Halakban állva ritka lehetőség az emberek számára az egység, egyesülés élményének, az együttlét örömében való tevékenység megtapasztalására. Még négy év van hátra, aztán lemaradtunk róla.

A globális szinten való járványnak nem az elkülönülésnek, hanem az egyesülésnek kell kedveznie! Az emberiség számára ez egy próba, vizsga, amit jól kell végeznie. Globálisan mérgeződtünk meg a szeretetlenség, gyűlölet mérgével, amit szintén a Neptunusz fejez ki. Anyagi szinten is tele vagyunk mérgekkel, testi-lelki- szellemi állapotunk jelzi is a bajt, amit a vírus fejez ki.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük