Asztrológia a kertben – teliholdtól újholdig

2020. 09.03 délutánjától a Hold belépett a Kos jegybe. Lassan a fogyóhold alatt egyre jobban a földalatti munkálatok és termésbegyűjtésének az ideje érkezett el. A korán vetett cékla már szedhető és finom saláták készíthetők belőle. Nagyon jóhatású a nyers reszelt cékla almával mézzel való fogyasztása. A cékla az életben maradásunkért felelős alsó fertályunkat, gyökér-csakránkat erősíti. A Kos jegybe lépett Hold is az életerőnk erősítésére hívja fel a figyelmünket. Ő a Védekező- támadó Anya harcos asztrológiai hasonlata. A vörös termésű gyümölcsök, zöldségek a képen látható meleg-száraz erejükkel harcolnak a testünkbe hatoló számunkra ártalmas lények ellen. Szeptember 6-a reggelig tartózkodik a Hold a Kos jegyben, majd szeptember 8-áig a békeszerető, élvezeteket kívánó Bika jegyben áll. Az Ő földies magatartása a szőlő édességéhez is kapcsolódik. MEGKEZDŐDIK A SZŐLŐSZÜRET ideje. Édessége, kellemes zamata a földi jóság és szépség diadala. Bacchus a bor és a vidámság istene a római mitológiában.Tiszteletére rendezett éjjeli mulatság a Bacchanália. A szüreti mulatságok is a földi örömök ünnepe.

 

Szeptember 8-9- 10-én, ha tehetjük járjuk be Magyarország legszebb tájait!  Az Ikrek Hold a megismerés, útrakelés, ismerkedés merkúri hasonlata. Gyermekként tanuljunk, felnőttként fedezzünk fel újabb és újabb számunkra ismeretlen világot, területet. Jelenleg ez Magyarországon lehetséges a megszigorítások miatt. A szigorítások szükségesek a nehéz asztrológiai állások miatt, ami fegyelmet és önfegyelmet fejleszt ki magunkban.

Ne féljünk, csak fegyelmezzük önmagunkat! Erősítsünk a koncentrációs képességünket! Bízzunk saját erőnkben, testünk védekező és öngyógyító erejében!

Szeptember 11-12-13-án a Hold a Rák jegyben halad. A levélzöldségek begyűjtése, felszedése a feladatunk. A Hold ez idő alatt uralomban van, ami az otthon, család, haza erősítésének legjobb ideje.

Szeptember 14-15-én az Oroszlánban lévő Hold kevéssé érzi jól magát, mert a vizes (nedves-hideg) Hold a Tűz melegében felforrhat. Gyakran lehetünk dühösek, frusztráltak a megszorító intézkedések miatt, amely követő, gyermeki sorba löki a felnőtt embereket. Az Oroszlán által szeretett önrendelkezés, öntudat alárendelődik egy globális jelenségnek. Nem tehetünk mást, csak oldódjunk fel a kertünk, olvasmányaink, festmények szépségeiben!

Szeptember 16-17-én a Hold a Szűz jegyben járva a terményeink betakarítására ad a legjobb lehetőségeket. Tegyük őket el télire! Örüljünk a polcainkon álló finomságok gyarapodásának!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük