A Nap belép a Skorpió jegybe – Régi világ és új világ határán

 

2022. 10. 23-án 12:36 perckor a Nap a Skorpió jegybe lép.

Az emberi sorsok és események, lelki tartalmak párhuzamba állíthatók a természet állapotával. A Skorpió jegy az őszi befelé fordulás időszakának a kezdete. Még egy ideig a természet színei láthatóak, ami szépségével inkább a Mérleg jegy sajátja; de az első fagyok után a levelek lehullanak, felbomlanak, hogy komposztként új élet fakadjon belőlük.

Ilyen természetű a Skorpió jegyű ember is: befelé húzódó, mély érzelmű, az elmúlás gondolata mindig ott van a tudata mélyén. Erősen spirituális jegy. Ő a lebontó, ami hasonlatos a hindu Káli istennőjéhez.

Az átalakulás, vagyis a halál és az újjászületés istennője. A hinduizmus szerint csak pusztulás, megsemmisülés árán jöhet létre valami új a világban, az élet és a halál elválaszthatatlan egységet alkot. Ezért Káli nagyon fontos személye a hindu mitológiának. (wikipédia)

Az elkövetkező egy hónapban is az elbontás ideje lesz. Felerősödik, felgyorsul a régi rend lebomlása, hogy lassan átadja helyét az új felépítésének (évek még). Ez az eddigi globális anyagi rendszer bomlása, ami már minden ember számára láthatóvá válik.

Jelenleg a nyolc milliárd ember nem él az elfogadó szeretet szerint, ezért a Neptunusz hasonlatot nem szeretetként, hanem zavaros gondolatként, hétköznapi káoszként éli meg. Sokan halásznak a zavarosban, főleg a hatalommal felruházott emberek és szervezetek. A közember bizonytalanságként, félelemként éli meg a jelenlegi Halak jegyben álló Neptunusz bolygót. Mérgezett kapcsolatok, gondolatok is a Neptunusz hasonlat rossz megélése.

A Nap Skorpió jegybe való belépésének pillanatában a keleti égbolton a Bak jegy van felkelőben, ami az időszak alapja (Aszcendense) A Bak asztrológiai uralkodó bolygója a Szaturnusz. Ő a Sorsbolygó, a küszöb őre, a határkijelölő, rend és szerkezet hasonlata. Már jó ideje a változást sürgető Vízöntő jegyben áll. Az utóbbi években harmadszor van jelenleg derékszögű, nehéz kapcsolatban a Vízöntő másik hasonlatával, az Uránusszal. Az Uránusz rossz értelemben a felelőtlen szabadság megélése, mikor nem törődsz mások által kijelölt határokkal, csak éled a bármit megtehetsz érzelmet.

A Vízöntő elsőszámú uralkodója a Szaturnusz áll a Vízöntőben!

A Szaturnusz nem engedi, hogy elmenekülj a felelősség elől, ezért évek múltán is visszahoz adósságokat, tartozásokat, ahol nem vállaltál felelősséget, nem tanultál meg valami fontosat, azt annyiszor hozza vissza, ameddig meg nem tanulod, és meg nem érted.

Az Uránusz derékszögben a Szaturnusszal kimozdít a megszokott életmódodból. Mivel a Bika jegyében áll Zavart mutat az anyagiakban, természeti kincsekhez való hozzáférésben.

A harciasságért, önérdekünkért felelős Mars (Ikrek) és már említett Neptunusz egymással szintén rossz kapcsolatban áll, ami a „nem tudom, mit akarok, de enyém az igazság” szintű csatározások áradása várható a napokban. Mivel a Mars az erő hasonlatával áll egy tanító jellegű kapcsolatban, mindenkinek ideje megtalálnia a belső erejét, belső forrását, hogy felvegye a harcot saját tehetetlensége ellen. Ez az iszlám dzsihad eredeti jelentése.

Jó hír, hogy a Skorpióba való belépéskor a Nap együttáll a Vénusszal, ami az anyagiakat is jelenti. A figyelem az anyagra és a pénzre fókuszál. Mivel mindkettő a lebontó Skorpióban áll, ezért új valuták, aranyalapú fizetőeszközök lehetősége is felmerül.

Nagyon fontos égi állás, hogy hamarosan ( 10. 28 ) visszalép az igazságosság és kiterjedés bolygója, a Jupiter  uralmi helyzetbe a Halakba, ahol két hónapig tartózkodik majd. Ez idő alatt lehetőségünk nyílik egymás elfogadásának előkészítésére.

Jelenleg lehetőség van a harcok befejezésére, más nézőpontok kialakítására, kapcsolatok felvételére. Merkúr- Plútó trigon.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük