A Nap a Rák jegybe lép

2023. június 21-én, 16 óra 58 perckor a Nap belép a Rák jegyébe. Az ekkor született emberek a Hold uralma alatt állnak és családközpontúak. Jellemzőjük a gondoskodás. Ekkortájt a leghosszúbb a nappal, amit a nyugati emberek a Szent Iván éjszakai tűzugrásokkal ünnepelnek. Nyári napforduló után a nappal rövidül.

„Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek az egyik legpogányabb ünnepnek tartják, de ma Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván névnapjához kötődik.” (wikipédia)

2023-ban a Nap Rák jegybe lépés pillanatában a keleti égbolton a Skorpió jegy van felkelőben, ami az elkövetkező egy hónap alapja. Ez egy szélsőséges érzelmekkel teli asztrológiai jegy, melynek uralkodója a tüzes Mars. Tüzes-vizes hónap áll előttünk, ami a gőzös érzelmeknek kedvez. Ebben a pillanatban a Mars a tüzes Oroszlán jegyben tartózkodik, amely büszke, gyakran hiú érzelmeket táplálhat bennünk.

A hétköznapi életünkben is ügyeljünk arra, hogy senkit se sértsünk meg önérzetében!!! Életre szóló harag lehet belőle.

A Skorpió alapú időszak isteni szintű bolygó-hasonlata a Plútó hatalmat, átalakító erőt szimbolizál.  Most a Bak jegyében hátrál, ami jó alkalom arra, hogy felmérjük az eddigi életünk, munkánk eredményeit, mit tettünk jól, mit kevésbé, hogyan legyen egyre jobb. Módszerek kidolgozásának van itt az ideje, amivel növelhetjük az eredményes munkálkodásunkat, bármilyen téren legyen is az.

Családi kapcsolatok tudatos javítása és növelése jól megfelel az asztrológiai időnek. A lényeg: A TUDATOSSÁG

A belső életünket tisztító elvonulásoknak is kedvez az időszak (Ikrek Merkúr- Oroszlán Mars szextil). Az átalakulás, tisztulás most nagyon mély lehet. Megtudhatjuk, mit tegyünk életünk elkövetkező időszakában (nyolcasházas Nap 90 fok Neptunusz).

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük