Eddig és ne tovább!

2008. 01. 26.-án a Plútó bolygó a Bak jegyébe lépett. Mivel a Plútó külső – mára kis (lefokozás) – bolygó, ezért lassan mutatja az a jelenséget a földünkön, amit hasonlata jelent. Jelentése: kollektív alvilági ösztönök. Ennek uralása esetén lehet az emberiség egészének fejlődése, új emberi szintre emelése. Addig csak ösztönvilágban élhetünk, ami állati tulajdonság. Hiába a gondolkodás és a materialista tudomány sok „vívmánya”, a gépesítés robottechnika, az nem vezet az emberi szint magasabb fokára, csak elkényelmesíti az embert.

A Plútó fenti időpont előtt a Nyilas jegyben tartózkodott, amire jellemző a kiterjeszkedés, növekedés. Ezt az emberiség a végletekig fokozta, a növekedést azonosította a „fenntartható fejlődéssel”. A fejlődésre a minőségi ugrás jellemző, nem mennyiségi növekedés. A technikai fejlődés nem az emberi szint fejlődését mutatja. Az emberi cselekedet és gondolkodás vadállati szintje, mértéktelensége, mohósága, lustasága nem fejlődés. Ilyen mértéktelenség történt a hitelintézeti, pénzügyi válság előtt.

A 2008-as válság szimbolikus eseménye a Lehman Borthers csődje volt: a bank az amerikai ingatlanpiaci boom idején tanúsított felelőtlen hitelezési gyakorlata miatt roskadt össze, összeomlása pedig majdnem az egész amerikai (és vele együtt a globális) pénzügyi rendszert magával rántotta. Ennek jeleit már 2006-ban is jelezték, de a Plútó Bakba történő belépését követően gyorsultak fel az események. Struktúra robban (Plútó a Bakban), államosítások kezdődnek el. Elkezdik a bankokat „megmenteni” adófizetői pénzből. A bankügyet, pénzügyet irányítók tanultak az esetből, mert a vizsgán megbuktak. Természetesen a kisemberekkel fizettették ki ennek is az árát, amit azóta sem felejtenek el.

Az ENSZ katowicei klímaügyi csúcsának második hetén 32 billió dollárt mozgató nemzetközi befektetők figyelmeztetnek a klímaváltozás gazdasági veszélyeire, ami szerintük a 2008-as válság hatásainál is sokkal pusztítóbb lehet – írja a The Guardian.

 

A Bak jegy jótékony jellemzője a felelősségvállalás.

 

2011. 03. 11. fukusimai földrengés, cunami, atomkatasztrófa. A Bak jegyben álló Plútó megmutatta az erejét. Mind a földrengés (alvilág), mind az atomreaktor hozzá rendelendő. A Jupiter, vagyis a növekedés Kos jegyben állva óriásira nőtt, felfokozódott. Vele szemben a Szaturnusz a Mérlegben mérsékletre figyelmeztetett. A harmonizálás bolygója, a Vénusz Vízöntőben (Új emberiség) állva jelezte az önmérséklet szükségét. Ennek elmaradása után a Plútó (alvilág) és a növekedés bolygója között feszülő gátló fényszög jelezte a bajt, és Eddig és ne tovább!

 

Németország az összes reaktorát leállíttatta ezután, mert az általam is látott borzalmas videó hatott a vezetőkre.

 

2017. december 20-án a 29-30 éves periódusú Szaturnusz is a Bak jegyébe lépett. A szigorúság, a felelősségvállalás követelése tovább fokozódik! Új pénzformák alakulás alatt.

„A Goldmannak nem volt nehéz visszatáncolnia. Ugyan 2017. decembere óta hallani, hogy kriptokereskedelmi részleget fog indítani, hivatalos bejelentést nem tett a cég. 2017. decembere óta pedig nagyjából egy trend jellemzi a kriptopénzek árfolyamát, ez az esés.” Kaliforniai tűzvész jelezte a bolygónk és az emberek sérülékenységét. Elkezdődött a „klímavészhelyzet” kinyilvánítása, bejelentése. Dominószerűen terjednek a műanyag-ellenes akciók. Az ökológiai védelem  a mindennapokba is beszivárog.

A természetvédelem „trendivé” válik. Az önmérséklet még elmarad.

2019. 12. 02. 19 óra 21 perckor a Jupiter belép a Bak jegyébe. Ettől az időponttól kezdve a világban a növekedés kezd megállni. Felelősségteljes, biztonságos megoldásokat keresnek az előrelátó vezetők az élet minden területén. A különféle mesterséges sugárzások elleni fellépés nő és fokozódik. Kezdd mozgalommá válni az önmérséklet. Az újrahasznosítás is trendi lesz az üzletláncoknál is.

 

Jelenleg hat bolygó áll a megszorítás, határ, szigorúság, felelősségvállalást is kifejező jegyben a Bakban. Ezek: Jupiter, mint növekedés.  Nap, mint felelős vezetés, sorosan együttállva a kapcsolatokat kifejező Merkúrral, a már említett Plútóval.

A spirituális álmodozók figyelmét felhívnám, hogy nem lesz itt semmiféle Vízöntő-korszakba való belépés, ha az emberek egyénileg és csoportosan nem vállalják fel a felelősséget saját és utódaik érdekében. A Vízöntő emberre jellemző az önmérséklet, tudása a saját erényeiről és hibáiról. Képes beilleszkedni a kisebb-nagyobb közösségbe, kulturáltan vitatkozni is képes. A vitáit mindig a közösség iránti elköteleződés vezeti. Ha valaki nem képes elköteleződni, nem vízöntőkori ember. 

2020.01. 12.-én (Plútó-Szaturnusz- Nap- Merkúr együttállás) Iránban egy tüntetéshullám indult el – némi külső segítséggel – a lelőtt utasszállító gép ürügyén. A Szaturnusz: a szerkezet és a rendszer szimbóluma is, ezért a Plútóval való együttállás esetén az elfojtott vad tömegerő kikényszerítheti a változást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük