Asztrológia a kertben – működnek és kész!

Fogyó hold- gyökérnövekedésre, a növekvő hold a föld feletti növekedésre hat. A Holdfázis az elsődleges a növények életében, az állatövi jegyben való tartózkodása a másodlagos. Tűz elemű jegyben terméséért, levegős jegyben virágjáért, Víz jegyben álló Hold alatt a sok vizet tartalmazó saláta, sóska, káposzta stb. levélzöldségek vetése jó. Gyökérzöldségeket a Föld asztrológiai jegyben álló Hold alatt érdemes vetni.

Legutóbb ezt írtam:

„Most nem kertészkedünk, amit az időjárás is támogat hóeséssel és hideggel. A Kos jegy uralkodója, a Mars a száraz és hideg minőségű Bak jegyben áll együtt a gyökeres változást mutató Plútóval és Jupiterrel – Április elseje után alkalmas az asztrológiai helyzet terméséért vetett magvak elhelyezésére, például: borsó vetése, vagy paradicsom, paprika palántának való vetése. Ekkor a Mars is átmegy a Vízöntő jegybe és virágjáért termesztett növények vetése ültetése is elkezdődhet.”

A növekvő hold idején elvetettem a palántának való paradicsomot, de a vásárolt mag – Jubileum – kevéssé kelt ki. Ezután egy hiányérzetem támadt. Mit csináltam úgy zsigerből? Naná, hogy azt, amit nem javasoltam, mert az állások torz növényeket növesztenek. Láss csodát három sziklevelű és torz levelű kisparadicsomok keltek ki! Én is beleestem abba a csapdába, hogy előbb cselekszem, aztán gondolkodom. Mindig elcsodálkozom, hogy a 25 éves asztrológiai tapasztalat alatt megszerzett gyakorlati tanácsok működnek! Mivel tizesházas Szűz jegyű vagyok, a megérzéseimet kell, hogy a tapasztalat is megerősítse! Mindig nagyon hitetlen voltam az asztrológiában, és ez máig sem csökkent. Ezek a jelzések egyszerűen működnek és kész.

Április 8-án lévő teliholdig a föld feletti termésért növesztett zöldséget, virágot vetünk, ültetünk. A mostani száraz időszakban, amire rátesz a Jupiter- Plútó együttállás a Bakban (nagy nyomás) csak folyamatos öntözéssel lehet vetni és ültetni. Ideje van az eper ültetésnek! A virágmagvak vetése a Hold és Vénusz kedvezőtlen állása miatt nem javasolt 4-én, 5-én.

Viszont vegyünk sok palántát kistermelőktől, ne a nagy láncoktól!!! Így megvédhetjük őket a csődtől. 

Április 6-tól javasolt a virágmagvak vetése, a Vénusz jó állása miatt. Ez ápr. 8-ig tart. A Telihold alatt vethetünk gyógynövényeket, mint az évelő orvosi zsálya, kakukkfű, echinacea (bíbor kasvirág). Nekem van és erős szép növény mind. Április 10-én vethetünk borsót, paradicsomot helybe vetve és palántának, erős gyökerük lesz. Gyökérzöldségek legjobb vetőideje az április 13-15. A 16-18-ig terjedő időszakot a kert berendezésének felújítására, ötletbörzére szánnám. Növények vetése kiszámíthatatlan eredménnyel járna, mert a Hold a Vízöntőben jár. Április 18-23 között erős gyökerű növények ültetése lehet. Konténeres örökzöldek, bíborkasvirág gyökeréért (évelők). Az április 23-án lévő újhold alatt minden növekedés megáll.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük