Vízöntő jegybe lép a Nap

2023. 01. 20-án, 9 óra 30 perckor a Nap belép a Vízöntő jegybe.

Mi az a Vízöntő jegy?

Az ember szellemi részét szimbolizálja, amely megtalálható az Ikrekben és a Mérleg jegyben is. Minden születés pillanatában felállított asztrológiai képletben megtalálható minden asztrológiai jegy. Ha ott valamelyikben benne áll a Nap, a Hold, Merkúr, Mars, Vénusz, akkor az a jegy fontos szerepet játszik az ember életében. Ezek a személyiséget jelölő hasonlatok. A Nap elsősorban az életerőt, tudatosságot mutatja az embernél.

Most január 20-án a Vízöntő hónap kezdődik és tart február 18.-ig.

Szellemi asztrológiai jegyek:

A szellemi részünk a gondolkodásunk, figyelmünk, minden, más is, ami a mentalitáshoz sorolunk. Az Ikrek jegy a Merkúr uralma alatt áll és főleg a kapcsolatokért, mozgásért felelős. Ő egy könnyed változó jegy. Az a dolga, hogy lebontsa az előző stabil állapotot és előkészítsen egy újat.

A másik szellemi jegy a Mérleg, és az egyensúlyt kereső Vénusz uralma alatt áll. Kardinálisnak nevezzük, erős indító energiái vannak. Kitűnő diplomata lehet a Mérleg idején születő ember.

A Vízöntő szellemi jegy számára szintén fontosak a kapcsolatok. Olyan kapcsolatokat keres, amelyek stabilak. A Vízöntő ún. fix jegy. Uralkodó bolygóhasonlata a Szaturnusz, a keretek, határok mutatója, ezért ebben az időszakban született embernél nem csak a személyét meghatározó bolygókat érdemes megfigyelni, hanem a sorsot mutató Szaturnuszt is. Kiegészítő hasonlata az Uránusz, ami emberi ésszel szinte felfoghatatlan isteni energia. Hozzátartozik – többek között – a megvilágosodás is, ezért az Uránusz helyzetét is megfigyeljük a Vízöntőben született ember esetén.

Tehát, a Vízöntő ember a stabil kapcsolatokat keresi, ezért közösségben szeret élni. Jó esetben igazi közösségi ember, aki gyűjti maga köré az embereket, akiket valamilyen szervezetbe is tömörít. Ezt hozza a Szaturnusz keretekbe tömörítő ereje. A közösségben vannak szabályok, hatáskörök, feladatok.

2023. 01. 20-án, 9 óra 30 perckor Vízöntőbe lépő Nap pillanatában a keleti égbolton a Halak jegy van felkelőben, ami az időpont Aszcendense. Az Aszcendens a legközvetlenebb személyes ént mutatja, ha születési képletben látjuk és nem egy időszakot nézünk. Az időszak alapja is a Halak jegy sajátossága.

Az elkövetkező egy hónap alatt mindenki számára fontos lesz a Halak jegy érzelmessége, finomsága, együttérző képessége. Vágyunk a teljes elfogadottságra, segítő, támaszt nyújtó emberi gesztusokra. Mi is ugyanezt tehetjük mások felé.

Minden bolygó-hasonlat a keleti oldalon, a személyes én oldalán van, ezért elsősorban önmagunkra figyeljünk ez alatt az időszak alatt.

Mivel a rendet, szervezettséget szerető Bak jegyben áll a lelket, ösztönösséget mutató Hold, együtt a kapcsolati Merkúrral, ezért legjobb, ha célként kitűzzük magunknak a KAPCSOLATAINK ÁPOLÁSÁT.

Ez lehet családi, baráti, jószomszédi viszony ápolása.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük