A Rák ideje

Június 21.-től a felfelé törekvő fény visszafordul és a Nap az évszakkezdő, kardinális, vizes Rák jegyén halad keresztül. Bent vagyunk a nyárban, a termékenység évszakában. Többnyire bőséges öntözéssel növeszti az eső az elvetett búzát, és a többi gabonát. Uralkodik az anyaságot is jelképező Hold, és erőben van a bőséget hozó Jupiter. A magokból viruló növényzet fejlődik. A csobogó folyócska fontoskodva (Rák tulajdonság) tör utat magának a tenger felé, és megtölti a part menti üregeket az éltető vízzel, táplálja a földet, mint egy jó anya.

A nyári jegyek tevékenységre, teremtésre, rendszerezésre ösztönöznek.

A harmonikus Rák szülött másokkal együtt érző, mély lelki, érzelmi életet él, gazdag képzeletvilággal rendelkezik. Kifejezetten romantikus hajlamúak, különösen a Rák Aszcendesűek. Otthonszerető, családszerető, házias, ezért szívesen gondoskodik másokról. Érdeklődése van az érzékek feletti jelenségek iránt, ami gyakran hajlamot, és tehetséget is jelenthet. Lélekre ható, befolyásoló képességgel is rendelkezhet, mert empátiaképessége aktív, kardinális jelleggel bír.

Diszharmonikus Rák szülött túlérzékeny, sértődős, érzelgős, szeszélyes, képzelgő lehet, aki hangulatváltozásaival, kedélyhullámzásaival, amik nincsenek összhangban a külső eseményekkel, megterhelheti a környezetét. Hajlamos lehet érzelmi téren magát másokra ráerőszakolni, érzelmi zsarolás eszközeivel is élhet, uralkodhat. Ebből adódóan emésztési zavarokra lehet hajlamos. A Rák havában születettek önkifejezése és kreatív megnyilvánulása az otthonteremtésben nyilvánul meg. Érzelmi biztonságot akarnak, és fontos számukra a szeretet-teli légkör.

A Rák feladata érzelmi életének kordában tartása, a gondoskodás férfi ember esetén is, ami pedagógusi, lélekápolói segítő munkában nyilvánulhat meg a legjobban.

Lényegi jelentése: a visszaforduló, az érzelmes, tápláló, gondozó, az együtt érző.

Nyári évszakindító, kardinális, víz, ösztönös, negatív, befogadó, érzelmi.

A Rák testrészei: gyomor, hasnyálmirigy, női nemi szervek.

Rákforduló 2017

Idén 2017. Június 21.-én 6:10:18-kor (Budapest) lép a Rák jegyébe.

Ebben a pillanatban a keleti égbolton a felkelő jegy is Rák. Tehát a Rákforduló pillanata is a fenti érzelmes, vizes értékeket erősíti.

Mit jelent ez?

Egy hónapig főleg a belső életünkkel, hangulatainkkal foglalkozzunk! Teremtsünk, belső harmóniát magunkban! Ha megtehetjük, menjünk valamilyen spirituális elvonulásra, vagy legalább naponta, hetente pár órára vonuljunk magunkba, mélyedjünk el belső érzeteinkbe. Ezalatt tudatosan figyeljük meg azt, milyen folyamatok zajlanak bennünk. Kitűnő helyszín lehet egy patak, folyó vagy tó partján lévő magányos hely.

Mire jó ez?

A csillagállások egy hónapig kedveznek olyan képességek megszerzéséhez, amelyek lehetővé teszik jó közérzetünk, harmóniaérzetünk megtalálását. Ezek automatikusan meggyógyítják a meglévő betegségeinket, amelyek szinte mind valamilyen kibillent lelki harmóniából jönnek létre. Nagyon működik a Germán medicina alapvető elképzelése!

Ez alatt az időszak alatt feltétlenül hallgassunk a testünk, érzelmünk üzenetekre, belső érzeteinkre!

Ha tudatosan figyelünk a felénk érkező külső dolgok belső hatásaira, azokat meg is nevezzük, akkor életünkben gyökeres, jó irányú változást érhetünk el. Ez idő alatt ne növeljünk semmilyen anyagi, pénzbeli értéket, mert az kizárja, hogy figyelmünket a belsőnkre helyezhessük! Eredményeképpen megláthatjuk, milyen folyamatok segítik, hogy kiszolgáltatottak, áldozatok legyünk egy kapcsolatban, vagy munkahelyen.

Ha megfigyeltük a jelenségeket, tegyünk lépéseket a folyamat megállítására a jó irányú elmozdulásáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük