Felnőtté válás időszaka – felelősségvállalás magunkért, utódainkért, Uránusz- Szaturnusz kvadrát

 

2021. 06. 15-én 0 órakor újra pontossá válik az Uránusz- Szaturnusz feszült kapcsolata. A legközelebbi december 24-én lesz.

Az Uránusz a megújulás, a Szaturnusz a rend, fegyelem, határok, felelősség hasonlata.

 

Ez a fényszög a hirtelen változás akarata és a régi rend, rendszer között kialakuló feszültség asztrológiai nyelve.

Az emberek közötti szétválasztódás, töréspontok kialakulásának az ideje van. A földkéregben lévő tektonikai mozgások kiújulnak. Az Uránusz a Föld jellegű, harmóniát szerető Bika jegyben áll, amely ragaszkodik a megszokotthoz, ezért a változás szenvedést jelent számára. Ebben az évben kiteljesedik a változás tömeges vágya  világjárvány alatt átélt fegyelmezési módszerek hatására is. ELÉG VOLT életérzés növelheti tömegekben a változási készséget.

Ne gondoljuk azt, hogy visszatér a régi rend. A Vízöntőben álló Szaturnusz mindenképpen rendszerbeli változás jelez! Az embereknek ideje felkészülni azokra a társadalmi, pénzügyi rendszerváltozásra, ami elkerülhetetlen.

Az, hogy ez milyen lesz, milyen gyorsan fog lezajlani, a globálisan élő embertömegektől függ. A széttöredezettség, egymás elleni feszülés lehet az első megnyilvánulás. A következő az lehet, hogy egymásra vagyunk utalva, ezért megegyezést, kompromisszumokat kell kötni nyertes/nyertes céllal. A cél és céltudat is a Szaturnusz hasonlatához tartozik.

Mi a felnőtté válás?

Saját szempontú életvitelből átlépés a másik ember, másik embercsoport nézőpontjából való gondolkodásra. Belehelyezkedni a másik életébe, hangulatába, lehetőségeibe. Ha valakinek van gyermeke, pontosan tudja, mit jelent ez. Önfegyelem, saját vágyaim átmeneti feladása. Fontos az átmenetiség!!! A vágyak megélése fontos, mert azok az emberek lényegéhez tartoznak. A felnőtt embernek vannak céljai, amit lépésről-lépésre tud megvalósítani. Minden energiát képes koncentrálni a cél érdekében. Ismeri a célhoz vezető eszközöket, az adott lehetőségeket is azonnal meglátja, mert észlelése „ki van hegyezve” a célnak, feladatnak. Például: aki várandós, azonnal meglátja a hasonló asszonyokat. Míg régen nem foglalkozott vele, meglátja a gyermekeket, játékokat, a neveléshez, gondozáshoz szükséges eszközöket, felszereléseket.

A felnőttség mellékhatása az önállóság elérése, mert önmagából kilépve látja a távolabbi összefüggéseket, amikkel olyan készségeiket is tud fejleszteni – méghozzá tudatosan – ami a mindenkori túlélését biztosítja.

A felnőtt képes szabadon korlátoznia önmagát

A felnőtté válás lassú folyamat az egyéni ember és a globális tömegek számára is. Jelenleg még uralkodik az egyéni önzés, főleg a nyugatosított társadalmakban. Ez a mindent nekem harácsolása, amely nem törődik a többi embertársával oda vezethet, hogy a felháborodás dühe elsodorja a földi javakban dúskáló embereket. VANNAK ILYEN TENDENCIÁK! Nem véletlen, hogy az USA elnöke szocializmusról álmodozik.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük